Jak vidím rok 2017

Minulý rok 2016 jsme měli možnost zbavit se karmických pout a zátěží. Co jsme léta hromadili, čím více věcí jsme měli, tím více jsme se cítili nespokojeni. V roce 2016 se rozcházeli více než obvykle lidé ať na bázi partnerské nebo pracovní, z kulturního a společenského života "odešlo" mnoho známých osobností. Mnoho lidí přišlo o život i při ozbrojených konfliktech a útocích, při různých katastrofách a podobně.
Rok 2017 je takovým restartem. Začíná vibrací 1 - nové začátky. V tomto roce budeme všichni směřovat sami k sobě, k vlastním poznáním. Tím, že najdete spokojenost sami v sobě, můžete ji dávat i ostatním. 
 
Pokud se snažíte ostatním dávat na úkor sebe a svých potřeb, bude vás to čím dál víc vyčerpávat.
To je ten restart. Nejdříve se musíte učit mít rádi sebe a potom můžete mít rádi ostatní. Vaše okolí to pocítí a bude vaší pozitivní energii
 /i nevědomky/ opětovat.
 
Přestaňte se hodnotit , kritizovat, pište si každý den to pěkné, co jste prožili a děkujte za to, co máte.
 
Žijeme automaticky, mnohé považujeme za samozřejmost, že máme např. oči, nohy... 
V dnešním uspěchaném čase, například až přijde nemoc, jsme donuceni zastavit se a přemýšlet o všem jinak. 
 
Nic není zadarmo. Měli bychom se v tomto roce na sobě pracovat, abychom se dostali k poznání a uspokojení vnitřního JÁ. 
V letošním roce naváže mnoho lidí citové vazby, více žen otěhotní, může změnit pracoviště .
V tarotových kartách číslo 17 představuje Hvězdu. Už sama o sobě je hvězda symbolem úspěchu a štěstí.
Hvězda by tedy do roku 2017 měla přinést štěstí, hluboké naplnění, zhojení ran a je vaším vnitřním kompasem na životní cestě z nebezpečí do klidného přístavu. Je k tomu však potřeba vaše víra.
 
28.1. 217 vstoupíme do ČÍNSKÉHO ROKU OHNIVÉHO KOHOUTA. Budeme nuceni snižovat naše ego, kohout však má rád pořádek, rodinu a zázemí.
Protože já jsem Kohout a vím, že je někdy těžké se mnou vyjít. Už od brzkého rána mimo jiné mluvím a mluvím.  Přes den musím mít neustálý přehled kde kdo je, stejně jako má kohout o svých slepicích.
Věřte, že nikdy není pozdě na lásku, na změny při naplňování našich cílů. Bude záležet pouze na našem přístupu . Nečekejte, že to za vás někdo udělá. Hodně štěstí, při vaší seberealizaci.
Jak vidím rok 2017

Vánoční čas

Vánoce patří bezesporu k nejkrásnějším svátkům celého roku. Naši předkové nežili v takové stresu jako my, proto si mohli dopřát době vánoční více volnosti a času. Vánoční čas je i dnes opředen vánočními pověrami a zvyky. Vánoční stromek byl do Čech dovezen z Německa v polovině 19. stol. Byl symbolem štědrosti a božího ráje.

Nicméně se dochoval zvyk věštit na Štědrý den, například když hospodyně zadělala na vánočku vycházela do zahrady a holýma rukama od těsta objímala strom, aby přivolala hojnost úrody. Uctívala se také zvířata, že na Štědrý den dostávala zbytky od večeře. Drobky se házely do ohně, aby neškodil a do studně, aby po celý rok zůstala čistá. I v dnešní době se rozkrajují jablka a ořechy.

Kříž v semenníku a prázdný ořech znamenalo neštěstí a smrt, hvězda a plný ořech naopak štěstí. 

K dalším vánočním zvykům patří lití olova a pouštění ořechových skořápek se svíčkou v nádobě s vodou. Skořápka, která zůstala u kraje znamenala, že člověk zůstává po celý rok doma, naopak pluje-li doprostřed, bude cestovat, převrátí-li se, znamená to smrt. Pluje-li skořápka bok po boku s jinou, čeká dotyčného láska nebo výhodná spolupráce. Čím dříve se "najdou" - dotknou skořápky na hladině, tím rychleji se lidé setkají, najdou jeden druhého. Pokud se skořápky všech členů semknou do kruhu, znamená to bezpodmínečné a čisté vztahy.

Zůstane-li jedna skořápka uprostřed osamocena ukazuje, že majitel této skořápky potřebuje nutně pomoc a ochranu. Pokud jedna skořápka potopí jinou, je majitel útočný, je-li jedné z nich majitelem manžel/ka jedná se o rozchod. Děvčata házela o Štědrém večeru střevíc a kam se obrátila špička, odtud měl přijít ženich. Značný význam se přikládal a někde stále přikládá, počtu osob u společného stolu štědrovečerní večeře. Sešel-li se u stolu lichý počet osob, jeden ze stolovníků měl do roku zemřít. Po večeři se hned nevstávalo od stolu, aby slepice nezanášely. Všichni vstávali současně, protože ten, kdo by vstal první, by se nemusel dočkat příštích Vánoc. Stejný význam měl i zvyk, že na Nový rok nikde neviselo prádlo.

I v nynějších dobách posvátná rostlina keltských kněží - Druidů - jmelí, ochraňuje obydlí před zloději a živelnými pohromami. Jmelí má být zavěšeno u vchodu do bytu (případně na lustru), aby zabránilo možnému vstupu nečistých sil. O půlnoci se doporučuje sníst dvanáct kuliček hroznového vína jako symbol hojnosti peněz. 

Přeji vám krásný vánoční čas plný radosti, pohody a Božího požehnání.

AlliRose

Vánoce

Rozchod / rozvod - příčiny a možnosti prevence

 
Nic nedokáže udržet manželství naživu uprostřed jedovatých výparů (hádek). Hádky jsou pro partnerský vztah největším zlem, vždy ničí a zabíjí. Lásku zabíjí neustálé stížnosti, sekýrování a kritizování.
K napsání tohoto článku mně inspirovala nelichotivá statistika rozvodů v naší republice a z hlediska mého profesního zaměření i nejčastěji kladená otázka na téma partnerské, manželské a mimomanželské vztahy.
Na toto téma toho bylo jistě napsáno již mnohé, ale rostoucí rozvodovost ukazuje, že další názor bude prospěšný.
Zde je několik postřehů, jak zvládnout hádku ve které jste se ocitli a mnohdy ani nevíte jak. Pamatujte, že odlišné názory nutně neznamenají, že je váš partnerský nebo rodinný život v troskách.
Zamyslete se nad několika kroky co udělat, aby se začarovaný kruh hádky "vypařil".

1. NEVRACEJTE ÚDER
Říká se , že když se dva hádají, třetí se směje. Proč? Protože není účastníkem hádky. Vy třetího u hádky nemáte, tak se do jeho roje pasujte.
Když jeden přestane mluvit a zkusí víc naslouchat, žhavá debata se začne pomalu ochlazovat. Nenechte se proto strhnout k tomu, aby jste stejnou měrou opláceli. Pamatujte, že klid v rodině je víc než vítězství v hádce!

2. BUĎTE EMPATIČTÍ - pokuste se vžít do pocitů druhého
Budete-li pozorně naslouchat, můžete zklidnit napjatou atmosféru. Dávejte si pozor na to, aby jste toho druhého nepřerušovali a nedělali ukvapené závěry. Respektujte jeho pocity a to co se vám jeví jako zlý úmysl, může být ve skutečnosti jen důsledkem jeho nedokonalosti, např. schopnosti se korektněji vyjádřit. Za bodavými slovy se mohou skrývat např. zraněné city, nenaplněné tužby a pod.

3. DEJTE SI ČAS NA UKLIDNĚNÍ 
Hrozí-li, že vybuchnete, raději se zdvořile, bez ironie omluvte a na chvíli odejděte vychladnout nejlépe na vzduch. To neznamená, že by jste před řešením utíkali a měli mít tichou domácnost, ale aby jste se připravili na následující 4. krok

4. DOBŘE SI PROMYSLETE CO A JAK ŘÍCT
Nepromýšlejte dokonale kousavé protiargumenty. Najděte raději slova, která by mohla pomoci utišit zraněné city toho druhého. nebo otevřela alespoň částečně prostor pro klidnější vedení dialogu. Nediktujte mu, jak se má cítit, ale pokorně ho poproste o vysvětlení a poděkujte mu za to, co vám řekl.

5. MLUVTE SMÍŘLIVÝM TÓNEM, NEZVYŠUJTE HLAS
Je-li někdo v rodině netrpělivý, může to vyvolat hněv. Ať už se vás dotkl jakkoli, odolejte touze vracet úderem, sarkasmem či ironií a vůbec ne zvýšeným hlasem. Výčitky (to mohou být ty mírnější) typu "Vůbec ti na mně nezáleží","Jsem tu jen pátý kolo u vozu", "Ty mě vůbec neposloucháš" nechte "prolétnout" hlavou/ušima a místo toho se pokuste  partnerovi v klidu vysvětlit, jak na vás jeho chování působí, že vás zraňuje.
Neomluvitelné je fyzické násilí, nadávky, pohrdavé poznámky, výhružky.

6. BUĎTE OCHOTNI SE OMLUVIT A VYSVĚTLETE, JAK CHCETE SPOR UKONČIT A PODOBNÝM PŘEDEJÍT
Přes doznívající negativní pocity nezapomínejte na Váš hlavní cíl - mít v rodině pohodu. PAMATUJTE. Pokud se s kýmkoli pohádáte, oba prohrajete.
Pokud se usmíříte, oba zvítězíte. Uznejte proto, že i vy máte na hádce svůj podíl. I když jste přesvědčeni, že jste neudělali nic špatného. můžete se omluvit za to , že jste ke sporu nechtěně přispěli. Když se někdo omluví Vám, odpusťte mu. 
 
Na závěr  bych moc chtěla poprosit všechny, kteří žijí v partnerském či manželském vztahu, mějte na paměti, především VY, kteří vychováváte děti - všechny Vaše konflikty a hádky se nesmazatelně vyrývají do jejich myslí a budou je provázet po zbytek jejich života. Života, který jistě bude delší, než ten Váš. Přeji  Vám, aby jste se začali učit řešit spory elegantně, civilizovaně a dlouhodobě žili v porozumění a harmonii. Potřebujete to nejen Vy, ale i my a celý svět!

Vaše AlliRose

Rozchod

SAMHAIN - SVÁTEK VŠECH SVATÝCH, DUŠIČKY

Přátelé a kamarádi, blíží se nám čas Dušiček a pro mnohé z nás je tento svátek Všech svatých hodně citlivou vzpomínkou na někoho, o koho jsme v minulosti přišli.

Je to čas, kdy není každému do smíchu, ale přesto má své kouzlo. Já osobně mám tento svátek ráda - ne, nejsem morbidní, ale znám jeho pravý význam a ráda se o něj podělím s Vámi. Ten význam, který mám na mysli je ten, že tento svátek má hluboké kořeny, ty kořeny o kterých mluvím sahají až ke Keltům, kteří tento svátek slavili a brali ho jako oslavu, nikoli jako utrpení.

Byl to čas, kdy se mohli “setkat” se svými milovanými a být jim na blízku. Slavilo se z 31. října na 1. listopadu a ve starém keltském kalendáři se tímto slovem - SAMHAIN označoval také měsíc listopad, přesněji řečeno první tři týdny tohoto měsíce.

Samhain byl hranicí mezi dvěma hlavními periodami (létem a zimou), pro Kelty byl začátkem nového roku, a byl vnímán také jako doba, kdy se stírá hranice mezi světem živých a mrtvých. Věřilo se, že se duše zesnulých v tento čas vracejí na zemský povrch, a živí mohou navštívit podsvětí. Když byla na začátku 1. stol. n. l. keltská území dobyta Římany, začaly se prolínat keltské a římské zvyky, a ke svátku Samhain se začal slavit i konec úrody.

K symbolům Samhainu přibylo obilí a ovoce. S tímto svátkem jsou spojené mnohé zvyky, kdy například jeden z nich bylo i to, že se protíralo u večeře i pro zesnulé příbuzné. Očekávalo se, že přijdou v tento čas rodinu navštívit. Dalším zvykem pak bylo zapalovat na okně svíčku ve vyřezané řepě a ta měla za “úkol” posvítit na cestu zbloudilým duším. V dnešní době je znám tento svátek jako “Helloween”, a nebudu se tajit, že pro mne tento svátek byl je a vždy bude pojmenován jako Dušičky, Památka zesnulých. Možná i z toho důvodu, že tento svátek má své kouzlo a tak jak je pojato v dnešní době nemá moc společného se Samhainem jako takovým -ta pointa se ztratila.

Stejně jako v současnosti, bylo i tenkrát zvykem, že se lidé převlékali do starého oblečení a malovali si obličeje - to proto, aby se uchránili před zlými duchy i silami a byli v bezpečí. Mám ráda tento svátek a to nejen, proto, že se blíží čas Vánoc, ale hlavně proto, že alespoň v touhle dobu si mnozí z nás sáhnou do svého vlastního svědomí a uvědomí si, čím je tento svátek kouzelný a jaká je jeho hlavní myšlenka. Nemělo by se zapomínat na naše blízké, kteří už mezi námi nejsou a měla by se ctít jejich památka. Právě tento čas je časem, kdy můžeme být našim zesnulým na blízku a projevit jim jejich úctu a zavzpomínat na ně v dobrém. Přeji Vám tedy hlavně v těchto blížících se dnech hodně síly a pochopení.

Stejně tak i uvědomění si, že život je nádherný, tím, co pro nás přichystá a proto bychom si ho měli vážit a zbytečně nekazit kdejakými lumpárnami. Přijměte svůj život s pokorou jako dar a nezapomeňte na své blízké. S úctou a pokorou, Miriam

Dušičky

Blíží se svátek zemřelých – dušičky. Brzy budeme vzpomínat na naše zemřelé příbuzné a přátele. Navštívíme místa jejich odpočinku, zapálíme jim svíčku a věnujeme jim tichou vzpomínku. Tento svátek má dlouhou tradici, dokonce již v předkřesťanské době naši předci věřili, že se touto dobou spojuje svět zemřelých se světem živých. Světlo, které naši předci zapalovali jim pomáhalo ochránit se před duchy a vším zlým. My zapalujeme světlo z jiného důvodu, již se nebojíme zlých duchů, ale vzdáváme jím hold těm, které jsme měli rádi. Zapálené svíčky také symbolizují víru ve věčný život.

Začátek listopadu tak v mnohých z nás vyvolává nejrůznější vzpomínky a nutí nás k zamyšlení nad svými životy. Měli bychom si vážit toho, že tu jsme, starat se o sebe, své zdraví a snažit se pomáhat lidem, kteří nám jsou nejbližší. Pokud máte nějaké trápení, například nevyřešené vztahy se svými blízkými, je právě začátek listopadu vhodným obdobím na jejich urovnání. Pomoci vám s tím mohou i naše kartářky.

 

Soňa Vanda, linka č. 6

Dušičky



Jak volat na výklad karet po telefonu

Jednoduše vytočte telefonní číslo 906 420 300 a budete spojeni s volnou kartářkou či věštcem, nebo si můžete sami zvolit, s kým chcete hovořit, od koho si chcete nechat vyložit karty - zvolte číslo linky Vaší požadované kartářky / věštce na svém telefonu a budete přepojeni.

Pro volání ze Slovenska použijte linku 0900 699 234.

Při nabití kreditu, lze volat již od 29,- Kč/min vč. DPH

flag cz +420 222 701 428
flag sk +421 220 510 302

Naše služby

Poskytujeme Vám výklad karet po telefonu prostřednictvím vybraných, kvalitních kartářek a věštců. Mnozí z vás se potřebují rychle poradit s kartářkou, věštcem a znát odpověď na svoje otázky bez zdlouhavého objednávání, proto je tu pro Vás naše telefonní linka. Volat můžete každý den i v sobotu a v neděli, ve dne i v noci, tedy 24 hodin denně.


Kartářky Plus Teď hned

Teď hned

Potřebujete se co nejdřív na něco zeptat kartářky, můžete zavolat teď hned, jsme pro Vás stále na lince.

Kartářky Plus Kvalitně

Kvalitně

Kvalitní služby jsou pro nás prioritou, proto vybíráme kartářky a věštce s kvalitními schopnostmi.

Kartářky Plus Něco navíc

Něco navíc

Vážíme si Vaší přízně a proto Vám chceme posktynout vždy něco navíc.